mr. G.A. Pots

Contactgegevens

Telefoonnummer
LinkedIn
Over mr. G.A. Pots

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen in de richtingen Privaat- en Strafrecht.

Sinds oktober 1995 ben ik beëdigd als advocaat en sindsdien werkzaam in de advocatuur te Leeuwarden. 
Hoewel geen geboren Fries (overigens wel Friese roots), ben ik tot de conclusie gekomen dat het werken in de advocatuur in Friesland mij bijzonder goed bevalt. Ik sta cliënten, van ondernemer tot particulier, bij in diverse rechtsgebieden.

Tevens vind ik het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn. Zo ben ik actief geweest als voorzitter van een tennisclub en diverse andere bestuurlijke activiteiten verricht bij allerlei maatschappelijke organisaties.

Daarnaast ben ik vice voorzitter en voorzitter geweest van de Koninklijke Vereniging “het Friesch Paarden-stamboek” en lid geweest van de ledenraad van een grote paardenverzekeraar. Op dit moment ben ik bestuurslid van Stichting Faderpaard en ben ik actief lid van een Rotaryclub.

Mr Pots heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd op de rechtsgebieden:
strafrecht, psychiatrisch patiëntenrecht en civiel jeugdrecht, waaronder zaken met betrekking tot ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen.
Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen per rechtsgebied.

Rechtsgebieden